Jihočeská liga 2023 výsledky

13.11.2023 12:26

Sobota 11.11.2023 se stala na připraveném cvičišti a zázemí ZKO1021 Spálená Milevsko dějištěm soutěží TART 3. závodu Jihočeské ligy 2023. S ohledem na skutečnost, že se jednalo  o poslední závod Jihočeské Ligy v roce 2023, byla vlastní přípravě a organizaci soutěží věnována vysoká pozornost organizátora pí. Ivety Votlučkové a jejího týmu, a také silná podpora ze strany sponzorů:  Město Milevsko, Terto s.r.o., Coruba Cafe Racer, Lebeda Tools Milevsko, Oděvy Hotový, ZD Krásná Hora nad Vltavou a.s. a další.

Hlavní závod byl určen pro dvě kategorie: v I. kategorii soutěžilo 5 psů a jejich psovodi; ve 2. kategorii pak 12 psů a jejich psovodi. Sada disciplín byla členěna na jednotlivé propozice poslušnosti  a propozice obrany.

Nad průběhem soutěží drželi přísný zrak rozhodčí: pánové Jiří Dupal a Václav Svoboda, atmosféru obranářskou doplňovali figuranti Ondřej Jánský a Milan Smekal.

Průběh vlastní soutěže byl v atmosféře pohody, klidu a zdravého souznění psa a psovoda, i počasí přálo soutěžícím, až na odpolední deštík, a i přítomní diváci si vychutnali Martinskou sobotu a podívanou na psí snažení.

Na stupně vítězů dosáhli :              

V I. kategorii :        

  1. místo: pes Quality z Berounské bašty, psovod Řežábková Pavlína
  2. místo: pes Coly, psovod Zelenka Vladimír
  3. místo: pes Kelly, psovod Ábel Vladimír

Ve II.kategorii :

  1.  místo: pes Art z Houženského lesa, psovod Pixa Jiří
  2. Místo: pes Akim, psovod Petřík Karel
  3. Místo: pes Charin z Meridolu, psovod Košler Vladislav

Pozn.: Z domácí stáje soutěžil v této kategorii pes Áres s psovodem Růžičkou Zděnkem; pro Árese to byl narozeninový dárek k jeho 12. narozeninám! Obsadili krásné 7. místo – blahopřejeme.

Slavnostní ukončení závodů Jihočeské ligy 2023 završilo vyhlášení celkových vítězů, a to:

I. kategorie:    pes COLY, psovod Zelenka Vladimír

II. kategorie:   pes ART z Houženského lesa, psovod Pixa Jiří

Slavnostní ráz navíc doplnily zvláštní ceny, a to:

  1. pro nejmenšího psa: pes LARA, psovod Káňa Lukáš
  2.  pro nejmladšího účastníka: psovod Krásová Adéla, pes Ess  Au - Auriga - Brie (Engie)

Přestože uvedená akce byla premiérou pro ZKO 1021 Spálená Milevsko, měla celá organizace soutěží, příprava cvičiště i zázemí, včetně občerstvení  a doprovodného stánku velmi pozitivní odezvu, i vyslovené přání pokračovat v organizování akcí na krásném cvičišti ZKO 1021 Spálená. Všem pomocníkům proto náleží velký dík a uznání.

Fotodokumetace - viz fotogalerie

Vyhledávání

Kontakt

Milevsko - Spálená